WEER IN 1 KLIK

WEER in 1 klik

Bewolkt en regen. Vannacht veel wind. Zondag meest droog en minder wind

Waarschuwingen 
In de nacht naar zondag en zondagochtend in de kustprovincies zware windstoten door storm Elin (code geel).

Vanmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De middagtemperatuur wordt rond 9°C. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig boven land en langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. In de Limburgse heuvels zijn korte tijd windstoten tot 70 km/uur mogelijk.
Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en blijft matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden soms krachtig, windkracht 6. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7 en neemt later op de avond toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Langs de kust komen dan zware windstoten van 75 km/uur voor.

Komende nacht zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het westen en neemt nog wat in kracht toe. Boven land is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Aan de kust is de wind stormachtig windkracht 8, aan de westkust mogelijk storm, windkracht 9. In de kustprovincies komen er zware windstoten van 75-80 km/uur, direct aan de kust rond 90 km/uur.

Morgenochtend regent het vooral in het midden en noorden eerst nog. In de loop van de ochtend wordt het op de meeste plaatsen droog en mogelijk zien we de zon nog even. De wind uit het westen neemt geleidelijk in kracht af. Aan het einde van de ochtend wordt de wind boven land matig, langs de kust nog krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is het meestal bewolkt met in het noordoosten nog af en toe regen. De maximumtemperatuur wordt 10°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan de noordwestkust is de wind eerst nog krachtig.
Morgenavond zijn er perioden met regen. Later in de avond wordt het weer droog. De zuidwestenwind is matig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. (Bron: KNMI)

09/12/2023 15.08 uur LT
Weerbericht

Satellietloop Europa
 
Bronnen:KNMI, Weerplaza, Buienradar, Hetweeractueel, Wetterzentrale, MeteoX, Yr.no, Eumesat, SAt 24, Blizzortung.org, Metoffice, California Regional Weather Server, NOAA